PROGRAMUL SLUJBELOR DIN LUNA MARTIE

6  Martie,DUMINICA A 36-a DUPA RUSALII . DUMINICA IERTARII. LASATULUI SEC DE BRANZA – A IZGONIRII LUI ADAM DIN RAI. INCEPUTUL POSTULUI MARE:

– ORA 10:30 A.M.- SFANTA LITURGHIE ( SE CITESTE RUGACIUNEA SPECIALA DE INCEPERE A POSTULUI PESTE CREDINCIOSI).

13 Martie, DUMINCA A 1-a DIN POST( A ORTODOXIEI).

– ORA 1O:30 A.M. SFANTA LITURGHIE A SFANTULUI VASILE CEL MARE.

19 Martie, SAMBATA -POMENIREA MORTILOR.

– ORA 10:30 A.M.- SFANTA LITURGHIE.

20  Martie ,DUMINICA A 2-a DIN POST( A SFANTULUI GRIGORE PALAMA).

– ORA 10:30 A.M.- SFANTA LITURGHIE A SFANTULUI VASILE CEL MARE.

25  Martie ,VINERI – BUNA VESTIRE:

– ORA 10:30 A.M.- SFANTA LITURGHIE-DEZLEGARE LA PESTE;

– ORA 19:00 P.M.-  SFANTUL MASLU.( DUPA SAVARSIREA TAINEI SFANTULUI MASLU, UNDE VA FI PREZENT SI PARINTELE  ROMULUS BAR, VOM LUA CINA IMPREUNA, CU ALESE MANCARURI DIN PESTE SI VIN. PENTRU O ORGANIZARE BUNA ,VA RUGAM SA CONTACTATI PE DOAMNA ANGELA LA E-MAIL-UL:[email protected]

27 Martie, DUMINICA A 3-a DIN POST ( A SFINTEI CRUCI).

– ORA 10:30 A.M.- SFANTA LITURGHIE A SFANTULUI VASILE CEL MARE.

POSTUL PASTELUI

Sa luam aminte, neincetat , in acest post la cuvintele Mantuitorului : ” Ca de veti ierta oamenilor greselile lor , ierta-va si voua Tatal Cel ceresc ; iar de nu veti ierta oamenilor greselile lor, nici Tatal vostru nu  va ierta greselile voastre” ( Matei 6,14-15).

Nimeni nu poate intra in post daca nu este in bucurie si pace cu semenii, daca nu-si iarta unul altuia greselile si rautatile de peste timp. Dumnezeu nu-l poate iubi pe cel ce este in cearta si ura cu semenii si cu aproapele . Caci Dumnezeu fiind iubire, este si iertare. Asa ca numai cel ce iarta  se poate impartasi de aceasta iubire dumnezeiasca, si mai ales cu Trupul si Sangele Lui.

Dumnezeu ne cere in primul rand sa ne intalnim cu El , sa-i spunem prin taina spovedaniei ca ne pare rau de pacatele noastre si in acelasi timp sa dam iertare tuturor si mai ales celor ce o cer de la noi. Dupa ce reusesti sa renunti la dispretul fata de altii , oferindu-le iertare , abia atunci poti cobora de pe inaltul scaun al superioritatii si la randul tau sa ceri si tu iertare , indeplinind porunca lui Hristos si pregatindu-ti sufletul si trupul  pentru a-l primii pe Fiul Mantuitor.

Preotii si credinciosii in parohii , in aceasta Duminica ,cauta  sa-si ceara unul la celalalt iertare , iar dupa aceea intreaga biserica, sarutand crucea si mana preotului , asteapta rugaciunea de iertare si de intarire pentru a putea incepe cum se cuvine”Postul Pastelui”. Pentru ca tot ce adunam in sufletul nostru ,cel curatit prin rugaciune si spovedanie   in timpul postului, ne ajuta sa traim cu adevarat invierea.

Va doresc un post usor, cu rugaciune, pace si iubire.

Preot Paroh

Florin Mihalache

Despre post >>> CLICK AICI >>>Indemn duhovnicesc pe cararile postului.

Comments are closed.