SARBATORILE DE IARNA

IUBITI CREDINCIOSI,

Au sosit minunatele sarbatori de iarna! Chiar daca afara zapada ,cu fulgii ei curati,nu ne-a acoperit trupurile,sufletele noastre sunt pline de bucurie in aceste saptamani minunate. Bucuria ne-a ramas din invatatura tainica si lucratoare a bisericii noastre, prin sfintii ei parinti si savarsirile inaltatoare ale slujbelor noastre ortodoxe,care au fost traite si lasate noua de la stramosii nostri. Chiar daca am crescut si am plecat departe de locul natal, aceste bucurii nu le putem uita si nimeni nu are dreptul sa le opeasca. De aceea, sfanta noastra biserica ortodoxa pastreaza neobosita usa larg deschisa pentru toti romanii nostri, care doresc a pastra traditia noastra stramoseasca. Nici o suparare ,nici o rautate,nici o jignire si nici un indemn nu poate sa ne strice noua bucuria de a fi prezenti,mai ales in aceste zile de sarbatoare, la sfanta biserica.  Nimic nu poate fi mai important in aceste zile,mai ales in zi de Duminica si sarbatoare,decat a merge la sfanta si dumnezeiasca biserica, spre a ne umple sufletele de har si bucurie, spre a aduce multumire bunicilor si parintilor nostri pentru invatatura aleasa pe care ne-a lasat-o din mosi-stramosi si de a primii binecuvantarile dumnezeiesti si parintesti.

Ne aflam in Postul Craciunului.Dupa cuvintele sfintilor parinti este un post al bucuriei. Pana si calendarul nostru ortodox ne arata, mai tot timpul ,dezlegare la untdelemn ,vin si peste. Cine si de ce mai poate fi trist si suparat in aceasta perioada?  Acum, cand Fiul lui Dumnezeu se pregateste sa vina in lume pentru a ne ierta pacatele noastre,sa iertam si noi si sa uitam orice suparare intre noi, pentru a nu-l face pe Pruncul nou Nascut trist. In nici o casa ,de cand este lumea,atunci cand s-a nascut un prunc nu a fost tristete.  De ce tocmai la noi, la acest minunat popor roman, trebuie sa se intample asa?

Haideti, sa punem astazi un nou inceput, sa spunem ca- ntotdeauna:” cele rele sa se spele si cele bune sa se adune”;si incepand cu slujba de duminica -5 Decembrie, in care vom sarbatorii si ziua de 6 Decembrie a Sfantului mare ierarh Nicolae,sa venim cu totii ,impreuna cu copii nostri,asteptand daruri ca intotdeauna. Biserica noastra este pregatita cu daruri pentru copii nostri,nu numai pentru aceasta Duminica ,ci si pentru ziua cea mare a Sfantului Craciun.

Sper, cu bucurie in suflet, sa savarsim impreuna aceste Sfinte Sarbatori ale Craciunului, mai ales ca eu sunt noul preot al dumneavoastra si-mi doresc sa ne cunoastem .

Cu dragoste duhovniceasca ,

Preot paroh Mihalache Florin


Comments

SARBATORILE DE IARNA — 3 Comments

  1. Doamne-ajuta! Foarte multa nostalgie mi-au adus cuvintele acestea, dar si bucurie si nerabdare sa vin la biserica!

  2. As avea si eu o rugaminte. F. multa lume lucreaza si duminica. Printre aceste persoane ma numar si eu. As veni cu placere la Biserica insa nu se poate, plus ca locuim la o ora distanta. Se poate gasi o solutie si pt. cei ca mine. De ex. poate din cand in cand se pot tine slujbe si duminica seara, sau poate in timpul saptamanii.
    Multumesc mult,
    Ana

  3. Doamne ajuta.Cu bucurie in suflet va raspund la mesajul dumneavoastra, mai ales cand sunteti din acei frumosi crestini insetati de dor si dragoste de biserica si simtiti nevoia de hrana sufleteasca. Va rog frumos, ca dumneavoasta ,sa contactati pe cei pe care ii cunoasteti si doresc sa vina in cursul saptamanii la Sf. Biserica, si sa va alegeti o zi din saptamana, in care, impreuna sa savarsim Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie. Cu toata dragostea duhovniceasca sunt alaturi de dumneavoastra si de cei ce isi doresc sa vina la Sf. Biserica, chiar si in timpul saptamanii. Astept un mesaj de la dumneavoastra. Pr. Florin@Ana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *