Credinta , Rugaciune , Bucurie.

Preotul Florin Mihalache alaturi de Preotul Romulus Bar si Preotul Airinei la Sarbatoarea Sfintilor Arhangheli.   Aceste trei trairi in sufletul Romanilor din Orlando s-au unit intr-un singur gand. In Duminica din 6 Noiembrie Sfanta noastra Biserica s-a imbracat in Haina Noua . Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil asteptau nerabdatori sa imbrace aceasta minunata haina care era mult necesara spre a impodobii frumosul altar si intreaga Biserica . Rugaciunile tuturor romanilor, si cu ajutorul Sfintilor Arhangheli , au ajuns in fata Tronului Ceresc si ca printr-o minune toate cele asteptate au sosit. Dar , asa cum stim ca Dumnezeu lucreaza prin oameni si acum , bunul Dumnezeu ne-a adus toate aceste daruri prin Familia doamnei Dr. Radulescu Antonela , care  a dorit in amintirea sotului si spre infrumusetarea Sfintei noastre Biserici sa doneze: – imbracamintea Sfintei Mese din Sfantul Altar ; – dvera ( perdeaua dintre Sfintele Usi ale Sfantului Altar); – acoperamintele de la iconostase si de la mesele din Biserica ; – potir , disc , steluta, lingurita, candelabru cu 7 brate pentru Sfanta Masa , Chivot, Coperta Sfintei Evangheli, Crucea si cele doua stele pentru procesiune , vasul de anafora, 4 candele pentru Iconostas ( toate suflate cu aur si lucrate de mana avand si email), imbrcamintea (stihar) pentru cei trei copii care ajuta la altar, cazanul de Botez ( cristelnita), vasul de aghiasma si un epitaf lucrat de mana de o mare frumusete si valore, imbracaminte din Sfanta Biserica pentru saptamana patimilor si pentru Sfanta Inviere si saptamana Luminata. Toate acestea , ne-au adus o mare bucurie si totodata ne-au facut sa intelegem ,ca Sfanta noastra Biserica isi astepta binemeritatele daruri . In acelasi timp, am inteles ca suntem chemati sa participam la o minune si la o lucrare sfintitoare a sufletelor noastre.

Preot Florin Mihalache -Sfintirea Darurilor primite  Preotul-Florin-Mihalache-Sfintirea-Darurilor-primite Preotul-Florin-Mihalache-Imbracarea-Sfintei-Mese

Preot Florin Mihalache-Sfintirea Sfintei Evangheli , Potirului , Discului Cadelnitei , Vasului de apa,lingurita, copie,steluta. Preot Florin Mihalache-In fata Sfintei Mese Preotul Florin Mihalache - Impartaseste .

Preot Florin Mihalache -Sfintirea Sfantului Epitaf Preot Florin Mihalache-Imbracarea copiilor de Altar cu Stihar nou Preot Florin Mihalache-Imbracarea copiilor de Altar cu Stihar nou

Preot-Florin-Mihalache-Sfintirea-Cristelnitei. Preot-Florin-Mihalache-Sfantul-Altar-astazi Preeot-Florin-Mihalache-Biserica-azi-in-haina-nou

Duminica din 13 Noiembrie si-a continuat bucuriile ei, prin prezenta  multor credinciosi , dand valoare zilei ,prin frumusetea sarbatorii a Sfintei noastre Biserici , care poarta numele Sfintilor Mihail si Gavriil , Sfinti pe care ii sarbatorim in data de 8 noiembrie. Dupa savarsirea Sfintei Liturghii , cu totii, am luat parte la frumoasa organizare a mesei festive pregatite de membrii Sfintei noastre Biserici , o pregatire de exceptie , care a facut pe tot romanul sa se simta excelent . La asemenea eveniment nu puteau lipsi nici mari artisti ca : Doru Octavian Dumitru , Ionut Dolanescu si minunata dansului sotie, Doinita Dolanescu . Surprizele au fost pe masura , mai ales atunci cand s-au prezentat si planurile noii Biserici , de care toata lumea a fost incantata , apreciind eforturile facute in ultimul an de conducerea bisericii.

Masa Festiva- Minunata pregatire a mesei festive de ziua Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil Familia Preotului Mihalache alaturi de domnul Ionut Dolanescu

 Ionut Dolanescu, Doru Octavian si Doinita Dolanescu la Orlando-FLorida                 

 

 

 

 

 

De acum, ne ramane  ca impreuna sa punem umarul si sa incepem a ne darui Sfintei noastre Biserici cu tot sufletul , asa cum Doamna Radulescu ne-a aratat ca se poate, implinindu-ne visul noului Lacas ,in realitate. Trebuie sa fiti comvinsi ca impreuna vom biruii si ca niciodata nimeni, de unul singur ,nu poate face nimic.

Va asteptam cu multa dragoste sa va alaturati Sfintei noastre Biserici , asa cum ati facut-o si in ziua bucuriei a sarbatorii Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril, nu numai ca simpli participanti, ci mai mult, ca membri si stalpi ai acestei Biserici ,dovedind tuturor din jurul dumneavoastra ca suntem cu adevarat un neam crestin si ca numele de roman este o adevarata bucurie a neamului nostru strabun. Va multumesc, inca o data, pentru dragostea cu care ne-ati inconjurat si va asteptam in fiecare duminica si sarbatoare de peste an la Sfanta noastra Biserica , ca membri vii si traitori in aceasta frumosa credinta a Ortodocsismului.

Va rog, sa-mi permiteti sa aduc multumiri speciale tuturor care s-au ostenit pentru acest Hram si tuturor celor care au trimis donatii, din parohie si de pretutindeni.

Cu multumiri si dragoste duhovniceasca , Pr. Florin Mihalache.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *