Rugaciuni, Impliniri si Bucurii!

Iubiti Credinciosi,

HRISTOS A INVIAT!

Pentru a intelege bine titlul de mai sus, am sa expun raportul activitati mele ,ca preot paroh, pe anul 2011 ,incluzand si cele doua luni -Noiembrie si Decembrie 2010,privind atat situatia finanaciara ,cat si cea administrativ-parohiala.

Situatia financiara la numirea mea(1 Noiembrie 2010) :

Checking account 11/1/10: $1,521.64;

Savings accounts 11/1/10: $2,000.26;

Mortgage (datoria ramasa la banca) 11/26/10 (statement date): $75,686.19 (informatiile referitoare la mortgage le-am primit din statement-ul avut acum un an 11/1/10).

Raport de activitate pe anul 2011

1/15/2012

Iubiti membrii, iubiti credinciosi , iubiti romani,

Prea repede se scurge timpul si prea repede aluneca clipele acestei vieti pe langa noi, nevazuti fiind anii care ne parasesc cu tineretile frumoase , iar vietile noastre fug spre batranete ,spre un sfarsit istoric al fiecarei fiinte.

O analiza personala periodica ne-ar prinde bine , pentru ca aceasta ,cu siguranta ,ne lumineaza viata zilnica care o consumam pentru noi ,sau impotriva noastra.

Valtoarea vietii, in care toti am fost aruncati, ne face partasi la un consum general uman , fiind rupti de frumusetea valorii noastre ca oameni, sau fii ai lui Dumnezeu.

De aceea ,Sfanta Biserica este oglinda sufletului nostru artandu-ne lucrarea zilnica de comuniune cu Dumnezeu , frumusetea rugaciunilor neintrerupte intre noi si Fiul  si in acelasi timp prietenia in care ne aflam cu Duhul Sfant .

Oglinda nu ne poate mintii niciodata , ea nu poate inventa nimic de la ea si nici nu poate adauga, ci ea este o reflectie continua la ceea ce suntem si facem noi pe tot parcursul vietii.

Acest lucru se poate descoperi liber si usor prin Taina Spovedaniei , Taina legata de pocainta omului , de dorinta de a se vedea pe el insusi in fapte . Sfanta Taina a Spovedaniei este o radiografie totala a persoanei in cauza, in care penitentul poate sa-si vada intreaga lucrare trupeasca si sufleteasca.

In acest raport ,incerc si eu sa desfasor o radiografie a lucrarilor savarsite impreuna in anul ce a trecut atat de repede pe langa noi. Bucuria mare este ca anul ce a trecut a fost un an semnificativ atat pe plan administrativ ,cat si duhovnicesc.

Dupa cum stiti , prezenta mea in aceasta parohie a sosit impreuna cu numirea mea ( 1 Noiembrie 2010) , numire la care m-am prezentat fara ca cineva sa ma astepte asa cum s-ar fi cuvenit. Dat fiind acest lucru ,lunile Noiembrie si Decembrie au fost luni in care pana in ziua Sfantului Craciun nici nu reusisem sa ne cunoastem . Cateva persoane, dupa primele saptamani ,s-au alaturat acestui nou dar greu inceput ,mai ales ca, cu totii stim prin ce greutati ,necazuri si incercari a trecut acesta Sfanta Biserica pana la sosirea mea.

Asadar , privind doar la intreaga activitate din anul 2011 ,putem spune ca ,vazand atatea lipsuri si necesitati de a reinviora viata pastorala atat administrativa, cat si duhovniceasca ,a fost nevoie de foarte multe interventii si lucrari majore spre a reusi sa fim unde suntem astazi.

Am sa incerc sa le enumar in ordine cronologica pe cele mai semnificative , cele care ne-au adus bucurie si puterea de a ne reuni intr-o frumoasa familie crestina.

Pe parte administrativa s-au realizat urmatoarele:

  • repararea integrala a sistemului electric exterior ;
  • repararea si curatarea sistemului de alimentare cu apa;
  • mutarea crucii de marmura din mijlocul curtii ( facand loc pentru scena existenta );
  • construirea unei scene in fata Sf. Biserici pentru a putea savarsii Sfanta Inviere;
  • spalarea bisericii pe exterior si a cortului existent;
  • curatarea curtii timp de 4 sambete consecutive cu 8-10 persoane pentru luminarea ei;
  • adaugarea unui sistem de irigare suspendat pentru florile agatate pe peretele frontal al bisericii;
  • infrumusetare cu palmieri si flori in fata bisericii ( insuficient);
  • curatirea si spalarea pe interior a bisericii;
  • vopsirea Sfantului Altar si a Sfintei Bisericii in interior;
  • curatirea si eliminarea obiectelor nefolosibile din birou;
  • inlocuirea mobilierului din birou;
  • necesitatea cumpararii si innoirea obiectelor bisericesti ca: cristelnita, portir, disc , lingurita, steluta , vas de apa, evanghelie, chivot , set procesiune , set candele altar , vas anafora, vas aghiasma ,toate imbracate in email si suflate cu aur ( provenienta Grecia);
  • imbracarea Sfintei Mese , acoperaminte vase, acoperaminte altar , dvera , acoperaminte pentru intreaga biserica , epitaf, toate lucrate intr-o broderie de exceptie . Acestea au fost comandate comandate in 3 seturi ( Culoare alba , culoare neagra , culoare burgundi-provenienta Romania)
  • vesminte preotesti pe negru si alb pentru preot ,iar pe culoare rosie pentru copii de altar;
  • suport set procesiune , suport lumanari pentru copii din altar ;
  • montarea sistemului de alarma .

 

Activitati Parohiale:

_ contactarea domnului arhitect Branko Balic si a domnului Dorel Bulz, in vederea expunerii schitei noului proiect al Bisericii,proiect conceput de preotul paroh, care s-a finalizat in schita, si prezentat tuturor credinciosilor spre aprobarea constructiei noii Biserici.

      • organizarea serbarii celor doua Craciunuri cu brad si daruri pentru copii ( anul acesta facandu-se comanda speciala de carti in limba engleza si romana pentru copii).
      • organizarea corului , care inca mai cere modificari si dedicatie;
      • organizarea meselor de peste an;
      • organizarea pentru prima data a unui spectacol de exceptie la Sarbatorea Hramului Sfintei Noastre Biserici ( prezenta maestrului Doru Octavian Dumitru si a maestrilor  Doina si Ionut Dolanescu), ce a adunat aproximativ 150 de romani. Eveimentul fiind o reusita de apropiere a romanilor de biserica si chiar financiara;
      • colectarea de bani prin scrisori si telefoane pentru Hramul Bisericii ( din afara parohiei $ 4800);
      • organizarea Revelionului de catre biserica ( o noua frumoasa activitate reusita).

Activitati Spirituale :

 

          • convorbiri duhovnicesti nenumarate cu toti crestini romani , spre a le readuce bucuria de a participa la Sfintele Slujbe si la toate activitatile parohiale.
          • savarsirea zilnica a Acatistului Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil cu pomenirea pomelnicelor .
          • Icepand cu luna Septembrie, inceputul Anului Bisericesc ,in fiecare zi de miercuri , vineri si sambata s-a Savarsit Sfanta Liturghie . In aceste zile nu s-a mai facut Acatistul Sfintiilor , ci doar vinerea Acoperamantul Maicii Domnului.
          • Dupa fiecare Sfanta Liturghie din Duminici , discutii libere cu cei ce doreau o linistire personala pentru a reveni cu drag la Sfanta Biserica.
          • publicarea a peste 30 de articole pe site-ul bisericii( autor Pr. Paroh);
          • publicarea revistei “ SUPER “SALE” PENTRU O LOCUINTA IN CER”, revista care doreste sa incurajeze totii romanii sa participe la construirea noii  biserici;( autor Pr. Paroh);
          • publicarea cartii “ 2012 SFARSITUL LUMII SAU MIRACOL”.( autor Pr. Paroh).

 

Toate acestea sunt rezultatul muncii dumneavoastra , sunt bucuriile si rezultatul ascultarii sfaturilor si indrumarilor pe care le-am oferit cu multa dragoste tuturor parohienilor si romanilor care au participat la activitatile noastre spirituale si administrative. Dragostea , sinceritatea si devotamentul cu care m-ati inconjurat in anul ce a trecut, au facut sa fie posibile toate aceste impliniri expuse mai sus.

Doresc sa va multumesc la totii membrii, credinciosii si romanii care au participat la existenta acestui Sfant Lacas de la inceput si pana in prezent si totodata si preotilor coslujitori care s-au ostenit in toate si pentru toate cele de folos acestei Sfinte Biserici.

Cu toate aceste mari eforturi savarsite impreuna in acest an,biserica noastra ,conform legii institutiilor din America, nu este in deplina legalitate.

Pentru anul acesta, doresc ca impreuna sa reusim sa implinim 3 obiective ,lasand loc pentru al 4-lea , obiective foarte grele, dar nu imposibile , prin care sa ne asiguram implinirea sufleteasca de adevarati crestini iubitori de biserica , iubitori de neam si traditie , dand valoarea sufletului si vietii traite in Hristos.

Daca veti avea in continuare dragoste de Biserica si incredere in mine ,putem cu siguranta implini cele de mai jos.

   • 1- Achitarea Integrala a datoriei existente la banca ( $ 75,686.00 pana in luna septembrie).
   • 2-Finalizarea planului de constructie pentru a fi trimis spre aprobare (luna Octombrie)
   • 3- Stabilirea unui salariu demn de Preot si aprecierea sincera a acestei jertfe pe care o savarseste preotul pentru grija sufletelor dumneavoastra si infrumusetarea sfintei bisericii, aducandu-va pe toti la maturitatea si valoarea gandirii pentru salvarea sufletului , dobandind viata vesnica.
   • 4-Ridicarea noului Sfant Lacas ( prin jertfe si eforturi personale) implinind legile institutiei bisericesti; (Inceputul anului 2013 lunile Ianuarie-Februarie).
   • Pe langa toate acestea, doresc sa pun accentul pe cele 3 mari evenimente (Sf, Paste, Hramul Bisericii si Sf. Craciun) ,care sa ne pastreze intr-o familie frumoasa unita, mai ales fiind sarbatorile cele mai insemnate din an si totodata implinirea planului pe parte financiara pe care il propunem pentru anul acesta.

Punand aceste trei lucruri ca obiectiv in valoare pentru viata noastra , putem spune ca ne indreptam spre o jertfa frumoasa,  placuta mult inaintea lui Dumnezeu, jertfa la o scara mai mica ca a Fiului lui Dumnezeu pentru renasterea noastra spirituala , pentru darul de a fi salvati spre vesnicie. Daca Pruncul Iisus, ce mai ieri S-a nascut pentru noi Si-a oferit viata Lui in schimb pentru mantuirea noastra, si noi putem incepand de astazi , sa ne oferim macar o mica parte din multul pe care l-am primit si l-am acumulat. Nimeni nu poate sa minta pe Dumnezeu si sa nu recunoasca ca ,Insusi Dumnezeu le-a fost parte la implinirea tuturor celor ce astazi sunt prezente in casa , in familie si in viata fiecaruia.

Sa ne aratam recunostinta fiecare cu cinste si dupa puterea nostra ,asa incat, Dumnezeu, sa se bucure de recunostinta noastra fata de darul ce l-am primit de a fi partasi lumii acesteia. Daca El nu ne-ar fi dat viata si nu ne-ar fi ajutat sa facem toate cate am facut pana in prezent, astazi , nu ne-ar fi cerut nimic. Si cu toate acestea , El, ne cere decat sa ne ingrijim de Biserica Lui de care toti  beneficiem la fel,salvandu-ne sufletul . Biserica este aceea care ne curata sufletul si ni-l pregateste  pentru o viata noua traita intr-o lume noua , intr-un loc nou numit : ”RAIUL DESFATARII SI AL BUCURIEI VIETII VESNICE” .

Asa sa ne ajute Dumnezeu la toti. AMIN.

PREOT PAROH

Florin Mihalache

Dupa toate cele expuse mai sus in raportul de activitate, doresc sa concluzionez :

–  Majoritatea credinciosilor  intelegand eforturile facute si necesitatea celor ce vor urma sa le facem  din credinta , cu jertfa si daruire ,  am reusit de la inceputul anului si pana in prezent sa facem pasul cel mai greu si cel mai important , mai devreme decat ne-am fi asteptat si anume sa-i scriem cateva randuri frumoase Inalt Prea Sfintitului Nathaniel , Arhiepiscopul nostru , instintandu-l :

Inalt Prea Sfintia Voastra , 

HRISTOS A INVIAT!

Stiind ca v-ati petrecut cu bucurie duhovniceasca Praznicul Invierii Domnului nostru Iisus Hristos si inainte de a intampina cu aceeasi bucurie duhovniceasca si sufleteasca Praznicul Inaltarii Domnului si Mantuitorului Cel Inviat, parohia noastra de la Orlando ,doreste sa va aduca o mica bucurie prin a va anunta ,ca plata ramasa de $ 75.686.00 catre banca( pe care am gasit-o la numirea mea ca preot, aici, in Orlando-1 NOIEMBRIE 2010), astazi , a fost achitata integral.

Cu speranta in ajutorul nemarginit al bunului Dumnezeu , in rugaciunile sincere pe care mi le purtati si in dragostea enoriasilor din Orlando, doresc ca intr-un timp suficient de scurt , sa incep noua constructie pe care am prezentat-o atat Inalt Prea Sfintiei Voastre , cat si credinciosilor din parohie.

Cu gandul ca v-am adus o mica bucurie in suflet cu aceasta veste, doresc sa va multumesc inca o data de increderea acordata numindu-ma  preot paroh ,cu misiunea de a aduce schimbarea necesara in parohia incredintata , aici in  minunatul oras Orlando – Florida.

Sarut dreapta Inalt Prea Sfintiei Voastre,

Pr. Florin Mihalache.

05/21/2012

Pana Duminica 05/20/2012 ,cand a fost posibila plata integrala catre banca de $75,686.00,  s-au strans in contul deschis pentru  constructia noii Biserici $ 63,371.00 . La aceasta suma s-a adaugat restul de $12,315.00 din contul Bisericii , fiind posibila achitarea proprietatii.

Dupa ziua de Duminica 05/21/2012, in contul de constructie s-au mai adugat $850.00.

Aceasta este bucuria care am dorit sa o impartasim tuturor romanilor crestini din Orlando , incurajandu-i sa se apropie si mai mult de Sfanta noastra Biserica, care in cateva luni incepe noua construcite , noul Sfant Lacas si sa aduc multumire tuturor celor care ne-au sustinut financiar atat din parohie ,cat si din afara Bisericii noastre.

Cu pretuire pentru toti romanii,

Pr. Paroh Florin Mihalache

 

 

 

 

 

Comments are closed.