Taina Sfantului Maslu

Nicidecum nu se mai pot stinge bucurile credinciosilor din Orlando. Dupa frumoasele evenimente din ultimile saptamani s-a adaugat si seara din 23 Noiembrie , seara in care 4 preoti prezenti din imprejurimile minunate ale Floridei au sosit cu multa dragoste in parohia noastra pentru a savarsi impreuna Taina Sfantului Maslu. Biserica, parca neincapatoare pentru asemenea frumos evaniment , a asteptat cu bucurie fiecare suflet sa fie parte la aceasta Sfanta Taina. Nu stiu cum putem multumi bunului Dumnezeu pentru toate aceste impliniri sufletesti care s-au asternut peste sufletele noastre in ultimul an aici la Orlando. De aceea, l-am rugat pe domnul Dr. Calin Pop sa ne asterne cateva impresii despre aceste evenimente:

“In ultimele saptamini am avut privilegiul deosebit de a participa la niste evenimente speciale din  viata si activitatea bisericii romanesti din Orlando. De fiecare data am venit cu bucurie de la peste 100 de mile departare, pentru a fi martor si a participa cu multa bucurie la imbracarea bisericii in noi si minunate vestminte, la Hramul Bisericii si petrecerea din acea seara,  cit si la o extraordinara slujba de Taina Sfintului Maslu.  Imi amintesc, cu multa bucurie, rugaciunile speciale de sfintire a potirului, evangheliei si a invelirii mesei Sfintului Altar.  Multe momente deosebite au fost traite de credinciosii nostri in aceste saptamini. In special imi amintesc de un moment deosebit la hramul bisericii cind preotul Florin se ruga in liniste in altar si o biserica plina asculta inmarmurita la vocea de cristal a doamnei preotese. Pentru un moment timpul s-a oprit in loc si in acel loc nu se mai auzea nici o soapta, nici o miscare, era ceva innaltator si nemaivazut in bisericile pe unde am colindat. Acesta a fost un moment care va ramine in inima mea multa vreme de acum inainte. La ultima Taina a Sfintului Maslu, avand binecuvintarea prin prezenta a patru preoti deosebiti, trairea duhovniceasca a fost innaltatoare.

Multumesc bunului Dumnezeu pentru aceste daruri care mi le-a oferit de a fi parte la aceste minunate binecuvintari ale Bisericii noastre Ortodoxe din frumosul oras Orlando-Florida”.

preot Florin Mihalache- Taina Sfantului Maslu 11 preotul Florin Mihalache-Taiana Sf. Maslu 12   parintele Florin Mihalache-poza maslu 10

preotul Florin Mihalache- Taina Sf. Maslu13 preotul Florin Mihalache-Taina Sf. Maslu 14 preot Florin Mihalache-Taina Sf.Maslu 15

Multumesc din suflet parintilor coslujitori de participare ( Pr. Adrian Balescu -Miramar, Pr. Florin Stoleru-Jacksonvile,Pr. Mircea Airinei-Brooksville), minunatilor mei credinciosi si domnului doctor pentru frumoasele cuvinte exprimate prin trairea cu adevarat in Sfanta noastra Biserica.

Pr. Paroh Florin Mihalache


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *